Det bedste valg af slibesten til slibning af knive og værktøj

Hvis du køber et produkt via et af vores links, kan BobVila.com og dets partnere modtage en kommission.
At have et sæt stumpe køkkenknive er ikke kun ubelejligt, men også meget farligt.En stump klinge kræver mere tryk for at skære maden.Jo flere muskler du trykker på kniven, jo større er sandsynligheden for, at den glider og sårer dig.En god brynesten kan holde dine klinger skarpe, hvilket gør dem mere sikre at bruge.Dette uvurderlige værksted og køkkenværktøj kan slibe kanterne på knive, sakse, høvle, mejsler og andre skæreværktøjer.Hvæsestenen er faktisk et hårdt materiale, inklusive japansk keramik, vandsten og endda diamanter.Grove slibesten kan reparere sløve klinger, mens fine slibesten kan slibe skarpe kanter.De fleste ædelstene har en bred overflade til slibning og en skridsikker base for at lette slibningsprocessen.
Hvis du har et sæt kedelige knive, der skal slibes godt, så læs videre for at lære mere om disse kraftige brynesten og find ud af, hvorfor følgende produkter er et af de bedste bryne-valg på markedet.
Der er fire grundlæggende kategorier af brynesten: vandsten, oliesten, diamantsten og keramisk sten.Læs videre for at lære mere om hver type og bestemme den bedste brynesten til dine behov.
Vandsten og nogle oliesten er lavet af aluminiumoxid.Forskellen er, at vandstenen er blødere, så skærehastigheden er hurtigere.Desuden, da denne sten bruger vand til at fjerne metalaffald fra stenen, er den også renere end at bruge oliebaserede sten.Men fordi denne slags sten er blødere, slides den hurtigere end andre sten, og du skal jævnligt flade den for at genoprette stenen.
Hvæsesten er lavet af novakulit, aluminiumoxid eller siliciumcarbid, og olie bruges til at fjerne små metalstykker til slibning.Der er mange kvaliteter af denne type sten, fra fine til grove.På grund af stenens hårdhed kan der skabes fine kanter på værktøj og knive.Whetstone har fordelene ved lav pris og lave vedligeholdelsesomkostninger.Fordi de er for hårde, behøver de sjældent at blive flad.Ulempen ved brynesten er, at de har en lavere skærehastighed end andre typer sten, hvilket betyder, at du har brug for længere tid til at slibe klingen i forhold til at bruge vand eller en diamantsliber.Husk, at fordi du skal købe slibeolier for at bruge oliesten, medfører det også ekstra omkostninger og forvirring at bruge dem.
Diamantsliberen består af små diamanter fastgjort til en metalplade.Disse diamanter er hårdere end andre typer ædelsten (faktisk bruges de nogle gange til at udjævne blødere skæresten), så klingen kan slibes hurtigere.Diamantslibesten har enten en glat overflade eller små huller til at fange metalspåner og har varierende grader af ruhed.Glatte slibere kan bruges til at slibe kanterne på værktøj og knive, hvis spidser eller tænder kan sætte sig fast i små huller.Diamant er den dyreste skæresten.
Keramiske sten er højt respekteret for deres holdbarhed og evne til at danne fine kanter på knive.Når det kommer til niveauet af grus, giver disse sten fremragende nøjagtighed og skal sjældent efterbearbejdes.Keramiske ædelstene af høj kvalitet har en tendens til at være dyrere end andre ædelstene.
Hårnestenens kornstørrelse eller materialetype bestemmer i høj grad dens skærpende effekt.Læs videre for at lære om korn, materialer og andre overvejelser, du bør overveje, når du køber det rigtige produkt.
Hårnestenene har forskellige kornstørrelser.Jo mindre tal, jo tykkere sten, og jo højere grusniveau, jo finere sten.Kornstørrelsen på 120 til 400 er velegnet til at slibe meget sløvt værktøj eller værktøj med spåner eller grater.Til standard knivslibning fungerer 700 til 2.000 kornsten bedst.Det høje partikelstørrelsesniveau på 3.000 eller højere skaber en ultraglat kant med lidt eller ingen savtakning på klingen.
Materialet, der bruges i sliberen, har meget at gøre med den kant, det bliver på kniven.Hvidsten vil efterlade en mere takket kant på klingen, selvom kornniveauet er højere.Vandsten giver et højere niveau af grus for at opnå en glattere overflade i stedet for at save.Lavere kornede diamanter vil efterlade en ru overflade ved skæring af bløde materialer, mens højere kornede diamanter vil producere færdige kanter til skæring af hårdere materialer.Sliberens materiale bestemmer også stenens evne til at modstå gentagen slibning.Blødere vandsten skal repareres regelmæssigt, mens hårdere diamanter ikke gør det.
De fleste brynesten er formet som blokke og er store nok til de fleste klinger.Mange har monteringsklodser med skridsikker bund, der kan fastgøre din blok til et bord eller bord og give en solid base, hvorfra du kan slibe.Nogle kompakte slibere har slidser, hvor du kan placere knive eller klinger.Dette design gør slibning nemmere at administrere, men nøjagtigheden er lidt lavere, fordi det skaber en slibningsvinkel for dig.Du behøver kun at skubbe værktøjet frem og tilbage i rillen for at slibe klingen.Disse slidsede blokke har normalt grove riller til stumpe kanter og fine riller til efterbehandling.
Sliberen skal have tilstrækkelig overflade til at slibe alt fra små knive til store udskæringsknive.De fleste brynesten er omkring 7 tommer lange, 3 tommer brede og 1 tomme tykke til at efterlade tilstrækkeligt overfladeareal til at slibe forskellige typer klinger.
Disse slibesten er lavet af materialer af høj kvalitet og kan slibe kedelige kanter til skarpe klinger uden at beskadige kniven.Vores foretrukne produkter omfatter produkter fra nogle af de mest kendte brynestensproducenter.
Med sin holdbare sten, to forskellige kornkvaliteter og stærke bund er denne slibesten et glimrende valg til skærekanter fra køkkenknive til økseklinger.Alumina Sharp Pebble har en stor overflade, der måler 7,25 tommer x 2,25 tommer og er placeret på en charmerende bambusramme med en skridsikker gummibase.Den grove 1.000-kornede side polerer det stumpe blad, og den finkornede 6.000-kornede side skaber en glat overflade til de fine kanter.Den sorte vinkelguide kan hjælpe dig med at finde den korrekte vinkel for at perfektionere kanten.
Med sin charmerende bambusbund er dette en sliber, som du ikke har noget imod at lægge på køkkenbordet.
ShaPu's slibesæt kommer med fire dobbeltsidede slibesten, hvilket giver god værdi for pengene.Den har 8 slibekorn, der spænder fra 240 til 10.000, så du kan slibe køkkenknive, barbermaskiner og endda sværd, som du bruger lejlighedsvis.Hver blok er 7,25 tommer lang og 2,25 tommer bred, hvilket giver dig masser af overfladeplads til at slibe strøg.
Dette sæt kommer med fire slibesten;et stativ af akacietræ med skridsikre silikonepuder;en knust sten;og en vinkelguide for at eliminere gætværk ved slibning.Den er indeholdt i en praktisk bæretaske.
Denne hvæsesten i aluminium fra Bora er en effektiv metode til at slibe knive uden at skulle skære et stort stykke fra pungen.Denne sten er 6 tommer bred, 2 tommer lang og 1 tomme tyk og giver en solid overflade, der kan bruges til at slibe klinger fra en bænk.Dens ru overflade med 150 korn hjælper med at skærpe stumpe kanter, og dens 240 korn overflade kan forarbejdes til en knivskarp overflade.Denne hvæsesten kan bruges med vand eller olie til at slibe knive.Prisen er kun en brøkdel af de dyrere ædelstene, og det er en levedygtig budgetmulighed til at slibe knive, mejsler, økser og andre skarpe kanter.
Sæt fart på dit slibearbejde med denne kraftfulde diamantsliber fra Sharpal, som består af en flad enkrystal diamantoverflade galvaniseret på en stålbase.Dens hårde overflade skærper stumpe klinger fem gange hurtigere end standard hvæsesten eller vandsten: Standardkanten bruger 325 kornsiden, og den fine kant bruger 1.200 kornsiden.Denne slibemaskine kan behandle højhastighedsstål, hårdmetal, keramik og kubisk bornitrid uden vand eller olie.
Denne hvæsesten er 6 tommer lang og 2,5 tommer bred, hvilket giver tilstrækkelig overflade til at slibe forskellige klinger.Vi kan godt lide, at dens skridsikre opbevaringsboks fungerer som en slibebase, og den har en vinklet skinne for nem slibning fra fire forskellige vinkler.
Finews sæt har en række granulariteter og tilbehør for at gøre slibningsprocessen nemmere at styre og er et vigtigt værktøj til at skærpe værktøjsbiblioteket.Den har to dobbeltsidede slibesten med fire kornstørrelser, 400 og 1.000 bruges til at slibe sløve knive, og 3.000 og 8.000 bruges til at forfine dit service.
Vi gav to tommelfingre op for tilbehøret til dette Finew-sæt.Den leveres med en værktøjsguide, der hjælper dig med at finde den rigtige slibevinkel og en praktisk læderrem til polering af kanterne, mens du fjerner grater i slutningen af ​​slibningen.Sættet indeholder også en slibesten, der hjælper dig med at bevare formen på slibestenen, og et bambusstativ, der kan bruges som en attraktiv og stabil base til at slibe knive.
Shaptonstones højt specialiserede japanske keramiske terrazzo slebet dine klinger til suveræne former, uanset under hvilke forhold de aktiveres.Denne brynesten har 10 forskellige kornstørrelser, fra 120 grove korn til 30.000 super fine korn.
Hver blok giver et stort overfladeareal på 9 tommer lang, 3,5 tommer bred og 1,65 tommer tyk og er udstyret med en plastikbase for at give en stabil, skærpet overflade.Sørg for at lægge stenen i blød i vand, før du bruger den.
Denne sten fra Suehiro har både solide dimensioner og keramikkens fremragende slibeevne.Den er 8 tommer lang, næsten 3 tommer bred og 1 tomme tyk.Den kan slibe køkkenknive, økseklinger mv.
Du kan slibe kanten sikkert uden at lade slibestenen glide af, fordi den har en skridsikker silikone "sko" viklet rundt om bunden af ​​slibestenen.Sættet er udstyret med en lille Nagura slibesten, som bruges til at justere skærestenen, med et partikelstørrelsesområde på 320 til 8.000.
Den "havblå" farve på denne natursten fra Masuta er velegnet, fordi den kommer fra en undervandshule nær en ø nær Japan.Denne sten er kendt for sin hårdhed, hvilket giver den en ekstraordinær slibningsevne.Den har en ultrafin kornstørrelse på 12.000 og bruges til at slibe knive, barbermaskiner og andre blade til skarpe kanter.
8 tommer lang og 3,5 tommer bred, der er nok overfladeareal til at slibe forskellige klinger.Den skridsikre base sikrer sikker slibning, og dens smukke læderkuffert beskytter ædelstenene, når de ikke er i brug.Dette sæt er udstyret med Nagura-sten, som kan genopfriske stenen efter hver slibning.
Med sine to gruskvaliteter og charmerende bambusæske er dette knivsæt fra Shanzu en værdifuld tilføjelse til dit køkkenarsenal.Den inkluderer to slibeblokke: en 1.000-korns slibeblok til stumpe klinger og en 5.000-korns slibesten til at tage dine køkkenredskaber til et nyt niveau af skarphed.
Vi kan godt lide den smukke akaciekasse med slibestenen;den nederste del af æsken kan også bruges som en solid base til at slibe kniven.Sættet indeholder også en praktisk vinkelguide, der kan monteres på din kniv for at guide dig, mens du sliber kniven.
Lommeblade varierer i størrelse og er fastgjort til et stort håndtag, hvilket gør dem svære at slibe på standard slibesten.Denne slibemaskine fra Smith's har to riller - en hårdmetal rille til grov slibning og en keramisk rille til fin slibning - hvilket gør slibning af mindre klinger til en leg.Og fordi den har en forudindstillet vinkel, giver denne slibemaskine dig mulighed for at undgå gætteri med at slibe kniven på farten: bare skub kniven frem og tilbage i hver spalte for at slibe den.
En funktion, vi især godt kan lide på PP1, er den tilbagetrækkelige diamantbelagte stang, der kan skærpe takkede kanter.Denne kompakte knivsliber passer nemt i lommen på din rygsæk, så du kan have den ved hånden under camping- og jagtture.
Slibestenen kan genoprette et sæt knive af høj kvalitet til deres fordums glans.Til dette skal nogle vigtige tips følges.
Hvis du stadig har spørgsmål om brynesten og hvordan du plejer dem, så fortsæt venligst med at læse svarene på de mest almindelige spørgsmål om disse værktøjer.
Udblød skærestenen i vand i fem minutter, og brug den derefter til den fine skæresten.Ti minutter burde være nok til helt at gennembløde den ru sten.
Før først bladet gennem stenen i en vinkel på 20 til 25 grader.Hold i håndtaget på kniven med den ene hånd og den stumpe side af bladet med den anden hånd.Træk bladet mod dig, mens du laver en fejende bevægelse på blokken.Vend derefter bladet og lav samme bevægelse på blokken i den anden retning.Lav ti slag på hver side, og test derefter knivens skarphed ved at skære kanten af ​​et stykke papir.Fortsæt denne proces, indtil kanterne er skarpe, og papiret nemt kan skæres.
Det afhænger af typen af ​​brynesten.For at rense oliestenen, gnid en lille mængde olie på stenen i en cirkulær bevægelse.Til vandsten, brug vand.Dette vil få stenen til at frigive de små metalpartikler, du sliber af bladet fra dets huller.Skyl stenen med vand, og tør den af ​​med et køkkenrulle.
Afhængigt af stentypen fugtes stenen med olie eller vand.Brug nr. 100 sandpapir til at fjerne eventuelle uoverensstemmelser, indtil glat.Brug derefter 400 korn sandpapir til at fjerne eventuelle ridser forårsaget af groft sandpapir.Du kan også købe en kompressionsplade specielt designet til dette formål.
Offentliggørelse: BobVila.com deltager i Amazon Services LLC Associates Program, et affilieret annonceringsprogram designet til at give udgivere en måde at tjene gebyrer på ved at linke til Amazon.com og tilknyttede websteder.


Indlægstid: Aug-09-2021

Send din besked til os: